Diensten

ADVIES OP MAAT

Elke onderneming kampt regelmatig met vragen van juridische, sociale, internationale aard of stelt zich vragen over de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van haar producten.  Via de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage kunnen de leden dagdagelijks beroep doen op de kennis van onze adviseurs gespecialiseerd in onderstaande materies:

Internationaal/Logistiek – factsheet / logistiek folder

 Juridisch - factsheet

 Sociaal - factsheet

 Productveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid - factsheet

 Communicatie/PR – factsheet 

LOBBYING & NETWORKING

Als werkgeversorganisatie vertegenwoordigt Creamoda de sector en verdedigt de federatie de belangen van haar leden en die van de volledige sector op nationaal en internationaal niveau. De federatie werkt hiervoor samen met verschillende overheidsdiensten, overkoepelende werkgeversorganisaties en de Vlaamse, Brusselse en Waalse designerorganisaties. Creamoda biedt haar leden een uitgebreid aantal netwerkopportuniteiten via de infosessies en andere bijeenkomsten georganiseerd door onze partners.

PROMOTIE VAN DE LEDEN

De leden van Creamoda krijgen zichtbaarheid via onze communicatiekanalen zoals de website, een uniek promotie-instrument voor onze leden, de tweewekelijkse ‘Fashion Flash’ nieuwsbrief, het wekelijks mediaoverzicht ‘Voor U Gelezen’ en de sociale mediakanalen. Ook via nieuwe sectorinitiatieven en op infosessies en andere netwerkevenementen wordt voor de nodige visibiliteit gezorgd. 

"Belgian Production Partners" brochure is dé gids bij uitstek wanneer je op zoek bent naar een Belgische producent voor het maken van een kleding- of accessoirecollectie. Werken via een Belgische productiepartner maakt communiceren makkelijker en zorgt ervoor dat je het productieproces van dichtbij kan volgen en kan bijsturen waar nodig. De brochure is een initiatief van Creamoda in samenwerking met Fedustria en met de ondersteuning van Flanders DC, MAD Brussels, Job'in Design, Maison du Design et Wallonië Bruxelles Design Mode (WBDM).

TENDER SERVICE

Via de online tender service kunnen ontwerpers, aankopers en dienstenleveranciers op zoek gaan naar specifieke producten, diensten of samenwerkingen.  Het volstaat hiervoor een aanvraag online in te dienen.  De leden worden automatisch op de hoogte gebracht en vinden het overzicht van de tenders terug op het 'members only' platform. 

TECHNICAL SERVICES

Werkt u ook met lastenboeken? Of heeft u vragen hieromtrent? Creamoda stelt voor, Creamoda Technical Services. Als Belgische sectorfederatie verlenen wij deskundig advies omtrent geconfectioneerde producten. Dit kan gaan over de afwerking, de maatstelling, de pasvorm, het onderhoud, duurzaam ontwerp, End Of Life, visuele kwaliteitscontroles, LCA’s (levenscyclusanalyses), gunningscriteria,…

Ook voor ondersteuning omtrent het verwerken van labo rapporten kunt u bij ons terecht. Daarbij kijken we steeds uit naar oplossingen die uw product naar een hoger niveau kunnen tillen. Heeft u meerdere aanbieders waarvan de producten geëvalueerd/ gewogen worden ten opzichte van welbepaalde gunningscriteria dan staan onze Technical Services ter beschikking. Kortom, het is onze taak om steeds op de hoogte te zijn van de geldende normen en u daarover te informeren zodat uw lastenboeken steeds up-to-date blijven.

Voor meer info klik hier en/of neem contact op met Jo Van Landeghem via vanlandeghem@creamoda.be of 02/2381017.

JOBPLATFORM

Het jobplatform helpt bedrijven bij het vinden van de geschikte werknemers. Het geeft werkzoekenden ook een overzicht van de openstaande vacatures bij onze leden en in de sector. Wij verwijzen hierbij eveneens door naar de jobdatabanken van Flanders DC for Fashion, MAD Brussels, Fashion United en Careerstyler.   

VOORDEELTARIEVEN BIJ PARTNERS

Creamoda vindt het belangrijk haar leden extra voordelen aan te bieden naast de dagelijkse adviesverlening.  De federatie werkt hiervoor samen met een verschillend aantal commerciële partners die een korting aanbieden bij het afsluiten van een samenwerking. De partners variëren van bedrijven die maaltijdcheques aanbieden, vrijetijdsactiviteiten, interieurartikelen tot media, modellenagentschappen, etc. 

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker