ECLA

Recommendations concerning characteristics and faults in fabrics to be used for clothing

Momenteel is er internationaal overleg gestart om de ECLA up te daten. Deze die gebruik maken van de ECLA kunnen dus een nieuwe versie verwachten. Wij zullen u op de hoogte stellen over wanneer het nieuwe document gepubliceerd wordt via onze actua pagina.

Bent u niet bekend met de ECLA? Dan geven wij u hierbij graag een korte uiteenzetting van het doel en belang van dit document alsook een link naar de huidige versie.

De ECLA (European Clothing Association) omvat aanbevelingen betreffende eigenschappen en gebreken van stoffen voor kleding. Het document is tot stand gebracht door textiel- en kledingexperts van de European Technical Clothing Group om een duidelijke communicatie tussen stof- en kledingfabrikanten te bevorderen.

Vermits een weverij informatie nodig heeft over de gewenste stofeigenschappen van de kledingfabrikant, kan beroep gedaan worden op dit document van ECLA om een gedetailleerd lastenboek op te stellen.

Het document bevat richtlijnen die een indicatie geven welke (minimum) stofeigenschappen geschikt zijn voor de meest gangbare kledingstukken.

Dit ECLA document is onderverdeeld in 3 delen:

  • Deel 1: Detecteren van karakteristieken door een expert (met of zonder toestel)
  • Deel 2: Enkel met een toestel meetbare karakteristieken
  • Deel 3: Voorbeelddocumenten voor het uitwisselen van productinformatie

Dit document is geen verplichting maar te gebruiken op vrijwillige basis.

Opgelet

Dit document dateert van oktober 2009.

Het is dus mogelijk dat bepaalde test methodes (normen) reeds vernieuwd of vervangen zijn. De aanbevolen minimale kwaliteitseisen blijven echter dezelfde.

Bijlage : Aanbevolen minimale kwaliteitsniveau's

Facebook

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

* indicates required
x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker