Eerste soldendag komt normaal op gang

3 januari 2020 - Vandaag starten de wintersolden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, peilde naar de start van de verkoop op deze eerste soldendag bij de zelfstandige modewinkelier. De start van de solden kwam deze ochtend normaal op gang.

"Veel consumenten kopen bewust en wachten dan ook tot de start van de solden om grotere en duurdere winterstuks zoals jassen en dikke truien aan te kopen", stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, vast. “Het is nog te vroeg om van een echte trend te spreken, want heel wat consumenten shoppen vooral in het weekend. Na dat eerste soldenweekend kunnen we pas kijken welke richting de omzetcijfers uitgaan”, gaat Isolde Delanghe verder.

Naar aanleiding van de wintersolden liet Mode Unie een bevraging uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Marketing Development. Hierbij zagen we dat de verwachtingen van de solden gematigd waren en op die manier de trend van het afgelopen winterseizoen doortrokken.

67% van de handelaars geef aan dat ze dezelfde soldenverkoop verwachten als in januari 2019, 28% denkt minder te zullen verkopen. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 2,4% lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. Dat cijfer is iets beter dan de vorige jaren.

Een inschatting maken van de komende soldenverkoop is echter moeilijk, veel hangt immers af van het weer. Indien de temperaturen opnieuw dalen en het droog blijft, zien de zelfstandige modedetaillisten de soldenverkoop positief in. “De sterkte van Winkelhieren wordt hierbij uitgespeeld, consumenten weten dat ze bij de zelfstandige modedetaillist échte kortingen krijgen op kwaliteitsvolle stukken. Deze bewustwording bij de consument zorgt ervoor dat het belang van diversiteit in het aanbod zoals bij de zelfstandige retailer, meer en meer geapprecieerd wordt”, aldus Isolde Delanghe.


Omstreeks 17.00u maakt Mode Unie de resultaten van de eerste soldendag bekend.


Perscontact: 
Isolde Delanghe - isolde.delanghe@modeunie.be - 0473/89 45 18 - Mode Unie

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker