Modehandelaars zeer tevreden met succesvolle eerste soldendag

Vrijdag 3 januari, startten de wintersolden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO peilden naar het resultaat van deze eerste soldendag bij de zelfstandige modewinkelier. De start van de solden kwam deze ochtend normaal op gang maar klokte af op een positief resultaat van vijf procent meer omzet in vergelijking met de eerste soldendag vorig jaar.
 
‘Het positieve resultaat toont, ondanks een regenachtige dag, aan dat het momentum van de solden voor de consument zeker en vast belangrijk blijft. Voorafgaand aan de solden zagen we al kortingacties via koppelverkoop, maar de meeste consumenten wachten duidelijk tot de echte solden starten om mooie koopjes te doen’, aldus Isolde Delanghe van Mode Unie.

Het feit dat zelfstandige modedetaillisten zo’n positieve afsluit hebben op de eerste dag bewijst ook dat de consument bewust shopt en ook graag Winkelhiert. “Consumenten weten dat ze bij de zelfstandige modedetaillist échte kortingen krijgen op kwaliteitsvolle stukken. Deze bewustwording bij de consument zorgt ervoor dat het belang van diversiteit in het aanbod zoals bij de zelfstandige retailer, meer en meer geapprecieerd wordt”, aldus Isolde Delanghe.

Een inschatting maken van het verloop van de rest van de soldenverkoop is echter moeilijk, veel hangt immers af van het weer. Heel wat consumenten shoppen in het weekend, en met deze positieve eerste dag verwachten de modehandelaars het eerste verkoopsweekend alvast mooi af te sluiten.

Perscontact: Isolde Delanghe - isolde.delanghe@modeunie.be - 0473/89 45 18 - Mode Unie

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker