1ste editie Week van de Belgische mode overdonderend succes! 

Zellik, 22 oktober 2019 - Van 14 tot en met 20 oktober vond de eerste editie van de Week van de Belgische mode (WVDBM) plaats. Het event, een initiatief van Creamoda en Mode Unie, kon 65 Belgische merken en meer dan 850 modewinkels als deelnemer op de teller zetten. 6.000 limited edition tassen ontworpen door Belgisch ontwerper Kaart Blanche werden verdeeld bij aankoop van Belgische mode.

In vele steden en gemeentes prijkten de campagneaffiches met Tiany Kiriloff als gezicht op de etalage. Gaststad Roeselare zorgde voor live animatie in de winkelstraten en alle deelnemende winkels werden voorzien van Belgische stickervlaggen op de etalage en in de winkels.

Heel wat deelnemende winkels en merken voerden, naast visibiliteit in de winkel, ook mooie online campagnes. Op Instagram werden de hashtags rond de WVDBM meer dan 2000 maal gebruikt en meer dan 90% van de deelnemende winkels en merken zette de actie op social media in de kijker. Veel deelnemers gebruikten de WVDBM om een bepaald merk of item in de kijker te zetten, anderen maakten Belgische cupcakes, organiseerden een laatavond opening of vulden de week op een uiterst creatieve manier in.

“Met de Week van de Belgische mode wilden Mode Unie en Creamoda de Belg trots(er) maken op één van de producten waar ze buiten onze landsgrenzen met veel lof over spreken: Belgische mode. Dat is met deze eerste editie zeker en vast gelukt!”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Wendy Luyckx, communicatieverantwoordelijke van Creamoda beaamt het succes van de actie: “Belgische mode is geliefd, maar onvoldoende bekend. Veel consumenten geven dan ook aan dat ze het verschil niet kennen tussen Belgische en niet-Belgische merken. Door onze Belgische merken in de spotlight te zetten werd meer bewustzijn gecreëerd, wat een positief effect had op de verkoop bij de Belgische merken.”

Nota voor de redactie:

Creamoda is de Belgische modefederatie voor modemerken en producenten

Mode Unie is de sectorfederatie voor zelfstandige modedetailhandel

Meer info?

Wendy Luyckx - communicatieverantwoordelijke Creamoda:

0476/99 90 57 - luyckx@creamoda.be

Isolde Delanghe – directeur Mode Unie:

0473/89 45 18 – isolde.delanghe@modeunie.be

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker