COSH! Eenvoudig op weg naar duurzaam shoppen met nieuwe online tool

C O S H !
Eenvoudig op weg naar duurzaam shoppen met nieuwe online tool

We kunnen er niet meer om heen; dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van de vervuilende mode-industrie op mens en milieu. Consumenten worden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen, maar verliezen vaak de moed eens ze aan hun zoektocht naar duurzame en ethisch verantwoorde merken beginnen. COSH! wil met de lancering van een gebruiksvriendelijke online tool duurzaam shoppen vereenvoudigen. — www.cosh.eco

C O S H ! C O N S C I O U S  S H O P P I N G  M A D E  E A S Y
Dankzij het gloednieuwe (en tevens volledig gratis) Conscious Shopping platform COSH! vinden shoppers voortaan op een ongecompliceerde manier de weg naar duurzame en ecologische merken. De startup informeert de gebruiker van de COSH! tool op een transparante manier over de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken. In enkele klikken wordt een op maat gemaakte en eerlijke shopping route - mét routemap - samengesteld met aandacht voor diverse stijlen en binnen ieders budget. Duurzaam shoppen was nog nooit zo eenvoudig!

C O S H ! M O E D I G T  L O K A A L  S H O P P E N  A A N
Online shoppen is booming, maar het is niet altijd duurzaam. COSH! wil consumenten aansporen om meer offline te winkelen en gaat bewust op zoek naar lokale retailers en merken die zich willen aansluiten op het platform. De dialoog die ontstaat met lokale ondernemers over o.a. het productieproces maakt de consument bewuster en stimuleert bijgevolg om duurzamer om te springen met aankopen.
COSH! is actief in Antwerpen, Leuven, Mechelen en Gent waar in totaal al 24 winkels en bijna 100 merken aangesloten zijn. De ambitie van COSH! is om door te groeien naar 100 retailers in België én Nederland en op lange termijn uit te breiden naar andere landen. COSH! wil alle aspecten van duurzaamheid op het vlak van kleding en textiel op het platform aanbieden en gaat zich vanaf 2020 ook op tweedehandsretailers richten.

R E A D Y  S E T  C O S H !
1. Ga naar COSH! Geef aan waar je op zoek naar bent en binnen welk budget. Vegan? Fair Trade? Lokaal? Sokken of een jeans? Alles komt aan bod.
2. COSH! geeft een handig overzicht met de winkels die bij jouw budget en stijl passen. In één klik vind je alle informatie over de ethische en ecologische inspanningen van een merk.
3. Zowel op het overzicht als per merk toont COSH! op een kaart waar je deze leuke duurzame merken kan vinden.
4. Op die kaart kan je een winkel toevoegen aan je persoonlijke shopping-trip. Klik door om meer te lezen over de boetieks voor je ze aan je persoonlijke lijst toevoegt.
6. Klaar met de preselectie? Dan kan je in één klik je gepersonaliseerde shopping route zien op je smartphone. Je kan de route ook thuis op voorhand op je laptop voorbereiden en vervolgens op je mobiele telefoon inloggen om via Google Maps je shopping route te volgen. Of print je route af neem hem zo mee tijdens je shopping trip. Veel duurzaam shopplezier! 

O V E R  C O S H
COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. Met de gloednieuwe tool wil ze consumenten helpen in hun zoektocht naar duurzame, ethische kledij. COSH! is een gebruiksvriendelijk online platform dat consumenten wil helpen om - zonder inspanning - bewuste keuzes te maken tijdens het fysiek shoppen.
We dragen allemaal, elke dag kleding. Onze kleding is onze tweede huid en onderdeel van onze identiteit. Maar de mode-industrie is een van de meest vervuilende en onmenselijke industriëen ter wereld. Duurzame kleding vinden is niet altijd gemakkelijk. COSH! 'Conscious Shopping Made Easy' maakt duurzaam shoppen makkelijk.
COSH! wordt ondersteund door Vlaanderen Circulair , alsook door accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt en het projectenfonds van Stad Antwerpen. De officiële lancering van COSH! vond plaats op 6 en 7 september met dank aan JJ House..

Antwerpen draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Jaarlijks trekt de stad via het Projectenfonds Duurzame Stad een budget uit om duurzame vernieuwende projecten een financieel duwtje in de rug te geven. COSH! is één van de veelbelovende projecten die de jury wist te overtuigen. Wie steun zoekt voor een duurzaam, vernieuwend project kan meer info vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. De deadlines zijn 1 februari, 15 mei en 1 oktober.


Perscontact: Marie Heijens - marie@marnixandally.com -  0032 3 291 28 29

 

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker