3e editie Fashin Flows brengt Belgische bedrijven en jonge professionals samen om te debatteren over jobs & verjonging in de sector

Zellik, 02 mei 2019 - Tijdens de derde editie van het netwerkevent Fashion Flows eind april, een initiatief van het jongerenplatform Young Patterns, werd onderzocht welk beeld jongeren hebben van de jobs in de mode-industrie en hoe Belgische bedrijven over jongeren denken. Young Patterns nodigde hiervoor verschillende bedrijven uit om via interactieve focusgroepen dieper in te gaan op het takenpakket van de job en de openstaande vacatures in de bedrijven. Om zo te achterhalen wat jonge werkzoekenden verwachten van een carrière in het modelandschap en hoe bedrijven daar kunnen op inspelen.

Fashion Flows by Young Patterns

Net zoals tijdens de eerste editie van het netwerkevent ‘Fashion Flows’, georganiseerd door de jonge ambassadeurs van Young Patterns in maart 2018, lieten verschillende ondernemers uit de sector in hun kaarten kijken via een reeks interactieve focusgroepen. Ze nodigden het publiek uit om mee te denken over de actuele invulling van jobs en vacatures binnen de sector.

Door het voeren van een interactief gesprek kon jong talent proeven hoe het voelt om een stem te hebben in de sector. Dit zorgde voor een boeiende dialoog tussen de bedrijven en de jongeren over de mode-industrie in België, de courante jobs binnen de mode-industrie, de verwachtingen van de bedrijven en het type jobs die momenteel door jonge werknemers worden uitgevoerd?

Focusgroepen

Na een korte introductie konden de 110 aanwezige jongeren deelnemen aan 6 focusgroepen en in dialoog gaan met onderstaande modebedrijven.

The WOODY Group over duurzame jobs
Nelle Matthys & Els De Vlieger praatte over duurzame jobs, een goed onthaal, teamwerk & teamspirit, kennis & motivatie. Ze deelden eveneens hun ervaring die ze hebben opgedaan doorheen de jaren.

Bestseller over sales jobs
Thijs Luyt lichtte een speciaal en interessant voorstel toe, specifiek voor jonge werknemers die als 'sales' aan de slag willen.

Bel-Confect over ‘sexy’ jobs & safety workwear
Filip Lietaer is fan van de nieuwe generatie en wou graag in dialoog met hen over de verschillen, maar ook vooral over de gelijkenissen tussen een job voor een modemerk en een job voor workwear. Vele jongeren hebben een verkeerd beeld over werken voor bedrijf dat workwear maakt en denken dat deze jobs niet sexy kunnen zijn.

VF Corporation over de job van de designer
Bij VF Corporation werd het takenpakket van de designers onder de loupe genomen.

Decco (ondernaannemer voor o.a. Alsico) over de topjob als producent in Tunesië
Nicolas De Cremer die produceert als onderaannemer in Tunesië besprak met elke focusgroep de voor- en nadelen om te werken in en met het buitenland. De cultuur, de talen, het takenpakket en vooral de passie voor productie!

IVOC-IREC over nieuwe toekomstige jobs
Rob Senden praatte over de nieuwe jobs die in Europa zullen ontstaan en hoe bestaande jobs in de tijd zullen evolueren.

“Persoonlijk vind ik het een eyeopener van wat onze mode en -confectiebedrijven te bieden hebben. Als werkzoekende heeft het me geleerd om te durven springen en niet te focussen op bepaalde zaken. Jezelf durven open stellen voor verschillende functies binnen een bedrijf is de boodschap. Zo vindt iedereen zijn weg in ons modelandschap”, vertelt Paulien Van Dam, afgestudeerd als modetechnoloog en ambassadrice van Young Patterns.
"Als confectieatelier in werk- en veiligheidskledij is het cruciaal aan te voelen wat jongeren boeit en waar ze naar op zoek zijn. Door met hen in dialoog te gaan doe je niet alleen aan positieve employer branding, maar kan je ook achterhalen wat hen drijft en inspelen op hun verwachtingen. Daarom is dit initiatief waardevol voor onze sector.", besluit Filip Lietaer, CEO Belconfect.

Bekijk de foto's in de fotogallerij of op het Fashion Flows facebookalbum.

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker