Woon-werkverkeer vanaf 1 juli 2019

De interprofessionele sociale partners in de NAR sloten de cao 19/9 ter vervanging van de cao 19 octies. De cao 19/9 voert één van de afspraken van de interprofessionele onderhandelingen voor 2019 – 2020 uit. De cao heeft een impact op de tussenkomst van de werkgever in de prijs van het openbaar vervoer. Voor de werknemers die met het privé-vervoer naar het werk komen verandert er niets: de tarieven die gelden sinds 1 februari 2019 worden verder toegepast.

Enkel voor het openbaar vervoer verhoogt dus de tussenkomst vanaf 1 juli 2019. De sociale partners streven naar een ‘modal shift’ en het is dus logisch dat er iets gedaan werd voor de werknemers die met het openbaar vervoer komen. Bovendien willen de sociale partners nog tijdens de periode 2019 – 2020 werken aan een nieuw systeem dat inzet op het gebruik van duurzame mobiliteitsmodi en dat de bestaande regelingen vereenvoudigt.

De nieuwe tabel met forfaitaire bedragen die de werkgever moet betalen bedraagt 70 % van de prijs van de treinkaart. Voorheen bedroegen de forfaitaire bedragen gemiddeld 65% van de prijs van de treinkaart.

De leden vinden een gedetailleerde infofiche voor PC 109 en PC 215 en de tabel op onze website onder Members Only.

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker