Interprofessioneel akkoord 2019/20?

25 februari was D Day voor het sociaal overleg in de Groep van 10! 

Zou het water nog te diep of het kalf verdronken zijn na de syndicale acties op 13 februari of zou verzoening mogelijk blijken? Het werd dus het tweede, zij het met veel bloed, zweet en tranen en met dank aan de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven die een nieuwe loonnorm van 1,1% mogelijk maakte. Maar daarmee waren nog niet alle plooien gladgestreken. 

De vakbonden wilden absoluut tegemoetkomingen voor oudere werknemers via SWT en landingsbanen. Finaal werd daarover een compromis gesloten dat dan weer niet in goede aarde valt bij Open VLD als regeringspartij terwijl de regering dit zelf niet geregeld had en de hete aardappel had doorgeschoven naar de Groep van 10 en NVA als oppositiepartij. 2 vraagtekens dus: komt er een politieke consensus en wat beslissen de vakbonden op 26 maart? Nog spannende weken in het vooruitzicht dus!

Voor Creamoda-leden is de tekst van het ‘Ontwerp van interprofessioneel akkoord’ beschikbaar. Gelieve eerst in te loggen op de de Members Only sectie van onze website vooraleer het document hier te downloaden. 

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker