Vlotte start van wintersolden

3 januari  2019 - Vandaag zijn de wintersolden van start gegaan. De handelaars zijn tevreden over de opkomst en klokken af met een lichte stijging in vergelijking met de eerste dag vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten.

De ochtend kwam traag op gang, maar vanaf de middag werden de winkelstraten en shoppingcentra overspoeld met koopjesjagers. Schoenen, winterjassen, “fake fur” en dierenprints vielen erg in de smaak. Sterk afgeprijsde artikelen gingen ook vlot over de toonbank.

Door het zachte winterweer de voorbije maanden, hebben de handelaars meer stock liggen dan vorig jaar. De meeste winkels zijn dan ook meteen begonnen met stevige kortingen: -30%, -50% en zelfs tot -70%.  

De handelaars hebben hoge verwachtingen voor deze solden om het zwakkere winterseizoen goed te maken. Ze verwachten een hoge opkomst dit weekend. “De solden zijn en blijven een belangrijk moment voor de handel, maar ook de consumenten kijken er reikhalzend naar uit”, benadrukt Kathy Bergen, Sector Manager Fashion bij Comeos.

De solden lopen tot 31 januari. Ook op zondag 6 januari zijn de meeste winkels in de grote steden open. Klanten kunnen rekenen op dezelfde kortingen online als in de fysieke winkels.

Perscontact: press@comeos.be - 0492 729 370

 

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker